Audi quattro Golf Kupa
Az amatőr golfversenyek kiemelkedő eseménye

Az Audi quattro Golf Kupa versenysorozat az AUDI AG kezdeményezésére indult el pontosan 27 évvel ezelőtt 1991-ben Németországban, s rövid idő alatt a világ legnagyobb amatőr golfversenyévé vált. Évente több mint 50 országban, több mint 800 versenyt rendeznek, amelyeken közel 100 ezer amatőr golfozó vesz részt, így az elmúlt 26 évben több mint egymillió golfozó játszott az Audi quattro Golf Cup versenyein.

Magyarország 2001-ben csatlakozott a versenysorozathoz, és azóta minden évben nyár elején kerül sor az immár hagyományosnak mondható Audi quattro Golf Kupára. Az első 12 évében a tatai Old Lake Golf Klub volt a házigazda, 2014-től azonban új helyszínen, a Máriavölgyben található alcsútdobozi Pannónia Golf Clubban rendezik meg a hazai döntőt, amelyen évek óta maximális létszámmal indulnak amatőr versenyzők. A helyezésekért a stableford páros játék szabályai szerint, ún. hendikep rendszerben küzdenek meg a jelentkezők, s a győztes duó automatikusan jogot szerez arra, hogy az Audi quattro Golf Cup exkluzív helyszíneken rendezett világdöntőjén képviselhesse hazánkat. A finálék történetében az eddigi legjobb magyar eredmény 2002-ben született, ekkor a Brúder Balázs, Martinovics György kettős a második helyen végzett.

Az Audi quattro Golf Kupa nem csak sportverseny hiszen az exkluzív és minőségi programoknak, valamint a viadal napján bemutatott számos modell újdonságnak köszönhetően társasági esemény és üzleti rendezvény is egyben. 

 

 

napján bemutatott számos modell újdonságnak köszönhetően társasági esemény és üzleti rendezvény is egyben.